Mededeling

Update COVID-19: Millennium Lake vanaf 4 mei

1 mei 2020

Agentschap voor Natuur en Bos heeft vanochtend onderstaand bericht vrijgegeven. Dit betekent dat er ook vanaf maandag 4 mei opnieuw op Millennium Lake gevist kan worden mits de regels zorgvuldig worden nageleefd.

  • Je mag gaan hengelen samen met de mensen die onder hetzelfde dak wonen.
  • Je mag, naast de mensen die onder jouw dak wonen, ook vergezeld zijn van twee andere personen, dat moeten wel steeds dezelfde zijn. De afstand tussen jou en deze mensen moet altijd minimaal 1,5 meter kunnen bedragen.
  • Je mag je met een vervoermiddel verplaatsen om te gaan hengelen. Er is geen concrete afstandsbegrenzing, maar de verplaatsing moet beperkt blijven. Gebruik je gezond verstand en blijf in je eigen omgeving. Mensen die onder hetzelfde dak wonen, mogen zich in hetzelfde vervoermiddel bevinden.
  • Alle vormen van hengelen zijn toegelaten, dus ook (belly)bootvissen. Bootvissen kan enkel alleen of met mensen die onder hetzelfde dak wonen. Immers, de minimale afstand van iemand die niet onder hetzelfde dak woont (1,5 m) kan hier niet altijd gegarandeerd worden.
  • Je mag aan dezelfde vijver vissen waar ook andere mensen aan het vissen zijn, maar de minimale afstand van 1,5 m moet steeds gerespecteerd zijn.

Wat mag er niet?

  • Je mag niet ter plaatse blijven zitten, terugkeer naar huis na de activiteit is verplicht. Vermijd samenscholing aan de picknickbank en bij het op- en aftuigen.

https://www.natuurenbos.be/coronavirus-en-hengelen

 

Veel plezier aan het water,

Het Bestuur

Dit vind je misschien ook leuk.