Mededeling

Vangstregistraties 2021

11 oktober 2021

Er werden dit eerste jaar sinds de lancering van ons vangstregistratiesysteem >300 rapporten ontvangen van MillenniumLake en  >40 rapporten van rivier de Our. In het totaal werden er 30 meegenomen vissen doorgegeven. Ongeveer 50 verschillende leden deden minstens één melding en een tiental deden meer dan een dozijn meldingen.  

Ook bedankt voor het toevoegen van de opmerkingen. Er werden bijvangsten geregisteerd van karper, kleine snoek, baars, windes, alvers en grote brasem. Op de our werden vanzelfsprekend ook vlagzalmen en barbelen gemeld. Op Millennium Lake werd er 3 x 600kg forel uitgezet op 24 februari, 5 Mei en 15 September. Zij die het rapport doornemen dat persoonlijk aan de leden werd verstuurd kunnen ook tips vinden over de vliegen die succesvol konden worden ingezet.

Na de eerste uitzet gingen we eerder traag van start met een kleine toename van de vangsten in april bij het opwarmen van het water. Meestal werd er bij de vangsten die onder het gemiddelde lagen  van de desbetreffende maand ook gewag gemaakt dat het hier over een kortere sessie ging.  Augustus had het laagste gemiddelde en voorlopig heeft begin oktober het hoogste vangstgemiddelde met 5,8 vissen per sessie.   

Op rivier de Our werd er goed gevangen in het voorjaar na de uitzet eind april. Er werden weinig meldingen ontvangen in juli en augustus maar misschien stond niet iedereen te springen om zich in de rivier te gaan vermaken met de waterellende die onze zuiderburen hebben gekend. Het vangstgemiddelde in september  van 7 vissen per sessie brak alvast ook het gemiddeld aantal fario’s gevangen in mei.

Hartelijk dank aan iedereen die nauwgezet hun vangsten hebben doorgegeven. Hopelijk vind u deze informatie nuttig en mogen wij vriendelijk verzoeken dat ook de andere leden dit volgend jaar ter harte zouden willen nemen.

Nog een fijn najaar met succesvolle vangsten toegewenst aan iedereen    

 

 

You Might Also Like