Info Our

BELANGRIJK! : Op rivier de ‘Our’ zullen geen visuitzettingen meer gebeuren vanaf seizoen 2023. De pacht werd niet verlengd en de rivier maakt geen deel meer uit van de jaarlijkse vergunning.

In 2012 heeft onze vliegvisclub een visparcours gehuurd aan de rivier de Our te benaderen via de Belgische oever. De Our ontspringt in de Hoge Venen, is 78 km lang en mondt uit in de Süre. Zij loopt zuidwaarts tot aan Ouren een deelgemeente van Burg-Reuland waar zij tussen België en Duitsland ongeveer de grens vormt tussen België en Duitsland. Vanuit Brussel Centrum is het ongeveer 187 km of +/- 2 uur rijden. Oberhausen ligt zowat centraal op ons parcours. Het volledige traject is 2850 meter lang waarvan je slechts enkele eigenaarsoevers niet mag betreden.

Waterstand Ouren – Our

Het Parcours

Deel 1 Parcours
Punt 1 : Beginpunt op de Belgische oever die wij huren.  Ongeveer 815 meter stroomopwaarts tot punt twee.

Punt 2 : Hier stopt het eerste oevergedeelte van onze stek. De eigenaar van de volgende 88 meter wou niet ingaan op onze vraag.

Punt 3 : Hier is er terug een strook van 50 meter begaanbaar op de Belgische oever.

Punt 4 : Zelfde eigenaar als punt 2. De volgende 96 meter zijn opnieuw niet beschikbaar.

Punt 5 : Terug Belgische oever. Toegankelijk gedurende 94 meter tot aan punt 6.

Punt 6 : Andere eigenaar – Hotel Weiss  wenst mogelijk daar een parking aan te leggen en wil zodoende geen verplichtingen hebben t.o.v. derden. Onze contact ter plaatse verwacht daar geen problemen moest je toch die 14 meter op zijn weide wandelen.

Ook mogelijk : Indien je buiten een Waalse vergunning ook over een Duitse vergunning beschikt dan kan je de rivier vanaf punt 2 tot punt 7 oversteken en zeer gemakkelijk langs de Duitse kant wandelen en zo de gronden ontwijken. Let wel, je mag over de gehele lengte van de rivier vissen, alleen niet op deze oevers komen.
Deel 2 Parcours
Punt 7 : Van hier kan je tot aan de brug vissen en de rivier langs de Belgische kant benaderen. Strikt genomen is de oever onder de brug van de gemeente maar dit zal praktisch geen probleem vormen. Voorbij de brug loopt het door tot punt 8.

Punt 8 : 24 meter niet in ons parcours opgenomen.

Punt 9 : Vanaf hier tot punt 10 geen probleem maar enkel via de Belgische oever.
Deel 3 Parcours
Punt 10 : Eigenaar gemeente Burg-Reuland heeft niet geantwoord op de vraag of zij akkoord gaan dat wij er vissen?

Punt 11 : Terug Millennium Lake stek tot Punt 12.

Punt 12 : Einde van de oevers gehuurd door Millennium Lake.

Nuttige Info

Voor een optimale gemoedsrust raden we aan om zowel een Waalse als Duitse visvergunning bij zich te dragen. Dit is echter niet verplicht maar omdat het een grensrivier betreft geeft dit de optimale flexibiliteit voor zowel vanaf de kant als wadend te vissen.  Wij hebben een mondeling akkoord met de eigenaar van Hotel – Restaurant Zür Alten Muehle. Zij bezitten de Duitse oever vanaf het hotel tot aan de brug in Welchenhausen. Leden van Millennium Lake mogen daar vissen maar als compensatie vraagt de uitbater dat je dan ook bij hem een consumptie komt drinken of eventueel iets komt eten. Ze hebben daar lekkere asperges.